Головний зміст

vkksu 1Зважаючи на надходження заяв суддів про переведення без конкурсу у зв’язку з ліквідацією місцевих та апеляційних судів, Вища кваліфікаційна комісія суддів України інформує.

 

 

 

 

 

Відповідно до п. 3 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про судоустрій і статус суддів» районні, міжрайонні, районні у містах, міські, міськрайонні суди продовжують здійснювати свої повноваження до утворення та початку діяльності місцевого окружного суду, юрисдикція якого розповсюджується на відповідну територію.

 

Господарські суди Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва та Севастополя продовжують здійснювати свої повноваження без обмеження до утворення та початку діяльності окружних господарських судів, юрисдикція яких розповсюджується на відповідну територію.

 

Апеляційні суди, утворені до набрання чинності Законом України «Про судоустрій і статус суддів», продовжують здійснювати свої повноваження до утворення апеляційних судів у відповідних апеляційних округах. Такі апеляційні суди у відповідних апеляційних округах мають бути утворені та розпочати здійснювати правосуддя не пізніше трьох років з дня набрання чинності Законом України «Про судоустрій і статус суддів».