Головний зміст

Asociaciya suddiv19.05.2016 у Верховній Раді України  зареєстровано Проект Закону №4693 про внесення змін до статті 294 Цивільного процесуального кодексу України" (щодо строку апеляційного оскарження). Дану пропозицію запропонувала народним депутатам Асоціація слідчих суддів України.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Проектом Закону України пропонується передбачити право осіб, які беруть участь у справі, подати апеляційну скаргу на рішення суду протягом десяти днів з дня отримання копії повного тексту рішення суду при застосуванні судом положень ч. 3 ст. 209 ЦПК України та проголошенні у судовому засіданні вступної та резолютивної частини рішення.
 
В інших процесуальних кодексах це питання вирішене на користь апелянтів.  
   
Так, у статті 186 КАС України встановлено, що апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу (яка передбачає право суду проголосити у судовому засіданні лише вступну та резолютивну частини постанови) апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.
У зв’язку з чим, доцільним є внесення змін у ст. 294 ЦПК України шляхом доповнення її аналогічним положенням та встановленням права подати апеляційну скаргу на рішення суду протягом десяти днів з дня отримання копії повного тексту рішення суду.