Головний зміст

NSJUЕлектронне навчання (eLearning) за рахунок розвитку мережі Інтернет і поширення різноманітних мобільних пристроїв, стає фаворитом у загальній системі дистанційної освіти.

 

 

 

 

Національна школа суддів України спільно з Проектом USAID “Справедливе правосуддя”, українсько–канадським проектом “Освіта суддів – для економічного розвитку”, проектом “Гарантування дотримання прав людини при здійсненні правосуддя” Координатора проектів ОБСЄ в Україні, МБА “Екологія– Право–Людина” розробила вісім дистанційних курсів для суддів. Ці курси доступні в системі дистанційного навчання Національної школи суддів України, яка розміщена на платформі Moodle, що є найбільшою, досконалою та поширеною в Україні та в світі системою такого призначення.

У співпраці з проектом Ради Європи “Посилення імплементації Європейських стандартів прав людини в Україні”, що здійснюється в рамках Плану дій Ради Європи для України на 2018–2021 роки були адаптовані до національного законодавства курси програми “HELP” “Докази та доказування в кримінальному провадженні з урахуванням практики ЄСПЛ” та “Трудові права в світлі практики Європейського суду з прав людини”.

Спільно з Проектом Ради Європи “Внутрішнє переміщення в Україні: розробка тривалих рішень” Національна школа суддів України розробила та впровадила в періодичне навчання суддів “Help курс з питань внутрішнього переміщення”.

З метою ефективного проведення стажування кандидатів на посаду судді Національна школа суддів України у співпраці з Проектом ЄС “Підтримка реформ верховенства права в України (ПРАВО-JUSTIGE)” та Програмою реформування сектору юстиції Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) “Нове правосуддя” розробила та впровадила курс для суддів– наставників “Наставництво (коучинг) у системі формування професійних навичок майбутнього судді” за дистанційною формою навчання.

Спільно з державною установою “Центр пробації” розробляється дистанційний курс щодо суб’єктів пробації.

Загалом в системі дистанційного навчання Національної школи суддів України тільки за 2019 рік були активними понад 2000 слухачів із числа суддів і працівників апарату судів.

Сертифікати про успішне проходження курсів отримали близько 600 суддів.

Календарний план дистанційного навчання для суддів на 2020 рік для ознайомлення.

У разі успішного закінчення курсів, слухачі отримають Сертифікат Національної школи суддів України.

Реєстрація на курси тут.

Джерело