Головний зміст

nazkНаціональне агентство рекомендує суб’єктам декларування при заповненні декларації звіряти інформацію з даними державних реєстрів. Вхід до реєстрів здійснюється за допомогою кваліфікованого електронного підпису.

 

 

 

 

Дані, які необхідно зазначити у розділах 3 «Об’єкти нерухомості» та 4 «Об’єкти незавершеного будівництва» декларації, можна перевірити в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

Інформацію до розділів 8 «Корпоративні права» та 9 «Юридичні особи, кінцевим бенефіціарним власником (контролером) яких є суб’єкт декларування або члени його сім’ї» декларації можна звірити з даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Онлайн-сервіс Електронний кабінет водія надасть всю інформацію про транспортні засоби, які перебувають в особи на праві власності. Отримана інформація знадобиться при заповненні розділу 6 «Цінне рухоме майно – транспортні засоби».

Портал електронних послуг Пенсійного фонду України допоможе знайти інформацію про отримані протягом року доходи. Крім того, відомості про доходи можна отримати, сформувавши запит в електронному кабінеті на сайті Державної податкової служби України за посиланням. Інформацію про доходи за попередній рік можна отримати після 10 лютого.

Власникам повітряних суден радимо перевірити інформацію у Реєстрі цивільних повітряних суден України.

Власники морського та річкового транспорту можуть отримати інформацію в Судновій книзі України та Державному судновому реєстрі.

Інформацію щодо зареєстрованих патентів на винаходи, корисні моделі, промислові знаки та іншу, що необхідна для заповнення розділу 6 «Нематеріальні активи», можна знайти за посиланням.

З правилами користування зазначеними реєстрами можна ознайомитись на сайтах відповідних органів державної влади.

Важливо: інформація, яка міститься у реєстрах, може бути неповною та періодично оновлюватися.

Джерело