Головний зміст

znakНа засіданні Вищої ради правосуддя 11 лютого 2020 року розглянуто матеріали щодо звільнення суддів за загальними обставинами, а саме у зв’язку з поданням заяв про відставку.

 

 

 

 

 

Вища рада правосуддя вирішила звільнити у зв’язку з поданням заяви про відставку:

Святську Олену Володимирівну – з посади судді Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду;

Замегу Олега Володимировича – з посади судді Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області;

Суботіна Андрія Валерійовича – з посади судді Фастівського міськрайонного суду Київської області;

Нестеренко Оксану Сергіївну – з посади судді Сахновщинського районного суду Харківської області.

Водночас Вища рада правосуддя відклала розгляд питання про звільнення Рогози Анни Юріївни з посади судді Великобілозерського районного суду Запорізької області у відставку.

Крім того, Вища рада правосуддя ухвалила зупинити розгляд заяви Беспалько Тамари Дмитрівни про звільнення з посади судді Вільнянського районного суду Запорізької області у відставку.

Нагадаємо, що Другою Дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя 9 вересня 2019 року ухвалено рішення № 2357/2дп/15-19 про притягнення судді Вільнянського районного суду Запорізької області Беспалько Тамари Дмитрівни до дисциплінарної відповідальності та застосування до неї дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення її з посади.

До порядку денного засідання Вищої ради правосуддя 13 лютого 2020 року внесено розгляд питання про звільнення Беспалько Тамари Дмитрівни з посади судді Вільнянського районного суду Запорізької області на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України відповідно до рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 9 вересня 2019 року № 2357/2дп/15-19.

Частиною третьою статті 55 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» передбачено, що Вища рада правосуддя має право зупинити розгляд питання про звільнення судді з посади з підстав, визначених пунктами 1 та 4 частини шостої статті 126 Конституції України, на час розгляду скарги або заяви, наслідком якої може бути звільнення судді з посади з підстав, визначених пунктами 2, 3, 6 частини шостої статті 126 Конституції України.