Головний зміст

picturepicture 15753147837До Київського районного суду м. Одеси надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу підозрюваному у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 276 КК України (порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту).

 

За версією слідства, підозрюваний, будучи капітаном судна «DELFI», порушив вимоги окремих нормативно-правових актів, якими регулюються правила безпеки руху та експлуатації водного транспорту.

Зокрема, капітан судна проігнорував передбачувані штормові погодні умови та відмовився від запропонованої допомоги, чим поставив під загрозу життя членів екіпажу та безпеку в акваторії Одеського морського порту.

Це призвело до аварійної морської події, яка сталася 20 листопада минулого року з танкером-бункеровальником. В подальшому судно «DELFI» почало дрейфувати та потрапило на мілину в акваторії морського порту Одеса.

Того ж дня водолазами були врятовані всі члени екіпажу судна, яких доставили до медичного закладу з діагнозом: переохолодження.

Отже, розглянувши клопотання правоохоронців, слідчий суддя задовольнив його. Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання до 18 квітня 2020 року, тобто в межах строку досудового розслідування.

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Зображення: Думська