Головний зміст

909748 news

Відповідно до рішення зборів суддів Київського районного суду м. Одеси  від 17.03.2020 року, за рекомендацією Ради суддів України та з метою убезпечити населення України від поширення гострих респіраторних захворювань та коронавірусу COVID-19, в Київському районному суді м. Одеси впроваджується особливий режим роботи, а саме:

 

  • зупинення розгляду справ у відкритих судових засіданнях за участю учасників судового процесу та припинення їх пропуску до зал судових засідань на час вжитих заходів;

Зазначені обмеження не стосуються розгляду:

кримінальних проваджень, матеріалів, клопотань та заяв, в тому числі слідчим суддям:

-           в яких обрано або продовжено строк тримання під вартою;

-           в яких спливають строки тримання осіб під вартою;

-           справ про адміністративні правопорушення, якщо відкладення розгляду справи спричинить закінчення строків, передбачених ст..38 КУпАП.

Київський районний суд м. Одеси розглядає інші кримінальні провадження, участь сторін в яких не є обов’язковою, за наявності відомостей про їх повідомлення про дату, час місце розгляду справи. У разі надходження на адресу клопотань учасників процесу про розгляд справи за їх участю, суд відкладає судове засідання на іншу дату.

  • припинення проведення особистого прийому громадян керівництвом суду;
  • припинення всіх заходів, не пов’язаних з процесуальною діяльністю суду та забезпеченням діяльності органів судової влади (круглі столи, семінари, дні відкритих дверей тощо);
  • в день судового розгляду, учасники кримінальних проваджень, які прибули до Київського районного суду м. Одеси, повинні знаходитися на першому поверсі та у визначений час розгляду справи мають повідомити по телефону секретаря судового засідання або судового розпорядника про явку та очікувати від нього відповідного запрошення до зали судового засідання;
  • Київський районний суд м. Одеси може розглядати цивільні справи в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами відповідно до ч.5 ст. 279 ЦПК України, а також у письмовому проваджені справи, в порядку цивільного та адміністративного судочинства (у разі якщо всі учасники процессу подали до суду заяви про розгляд справи за їх відсутності)

У разі відсутності повідомлення сторін про час та місце судового засідання, а також у разі подання заяв про бажання прийняти участь у справі особисто, суд відкладає судові засідання на іншу дату.

Рекомендуємо учасникам судових процесів:

- знайомитися з матеріалами справи після завершення карантину;

- для повідомлення суду про заяви, клопотання тощо використовувати альтернативні шляхи звернення (електронна пошта та телефон).

Всім працівникам суду, суддям та відвідувачам суду рекомендовано дотримуватися рекомендацій протиепідемічних заходів (прийом кореспонденції здійснюється тільки за наявності у відвідувачів медичних масок або інших засобів індивідуального захисту).