Головний зміст

courtacc356755555555557567До Київського районного суду міста Одеси надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу підозрюваним у скоєнні розбійних нападів, пограбувань та крадіжок (частина 2 статті 186, частина 2 статті 187, частина 2 статті 189, частина 2 статті 185 КК України).

 

 

За версією слідства, жертвами підозрюваних ставали відвідувачі розважальних закладів, яких вони чекали біля виходу або неподалік.

Спочатку з ними заводили бесіду, а потім непомітно для громадян, під час так званих дружніх обіймів, забирали їх речі. Якщо особа починала пручатися – на допомогу відразу приходили інші підозрювані, які знаходилися поблизу та спостерігали за ситуацією.

Отже, розглянувши клопотання правоохоронців, слідчий суддя задовольнив їх. П’ятьом підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів без права внесення застави.

Зазначимо, ухвали слідчого судді не набрали законної сили.

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.