Головний зміст

Court300До Київського районного суду міста Одеси надійшли клопотання про обрання запобіжних заходів підозрюваним у скоєнні розбійного нападу (частина 4 статті 187 КК України).

 

 

 

 

За версією слідства, підозрювані, розподіливши між собою ролі, розробили чіткий план дій для розбійного нападу на банківську установу в центрі міста.

Дотримуючись заходів конспірації, учасники групи придбали транспортні засоби, вогнепальну зброю, маски та інші предмети, які мали знадобитися під час скоєння нападу на банк.

Окрім того, підозрювані планували використовувати різні автомобілі – один для прибуття на місце злочину, другий – для зникнення після нападу, та ще один – для безперешкодного переміщення після скоєння злочину.

Прибувши на місце скоєння злочину, вони здійснили останні приготування: одягнули маски та привели у готовність вогнепальну зброю. Однак після цього підозрюваних затримали правоохоронці.

Отже, розглянувши клопотання, слідчий суддя задовольнив їх. П’ятьом підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави на строк 60 днів.

Зазначимо, ухвали слідчого судді не набрали законної сили.

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.