Головний зміст

deklaraciiУ період карантину Національне агентство рекомендує суб’єктам декларування дотримуватися усіх заходів безпеки із запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19. Зібрати інформацію для заповнення декларації можна не виходячи з дому, за допомогою урядових електронних сервісів та кваліфікованого електронного підпису.

 

Так, в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно суб’єкти декларування отримують інформацію, яку необхідно зазначити у розділах 3 «Об’єкти нерухомості» та 4 «Об’єкти незавершеного будівництва» декларації.

Інформацію до розділів 8 «Корпоративні права» та 9 «Юридичні особи, кінцевим бенефіціарним власником (контролером) яких є суб’єкт декларування або члени його сім’ї» декларації можна отримати в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Онлайн-сервіс Електронний кабінет водія надасть інформацію про транспортні засоби, які перебувають в особи на праві власності. Отримана інформація знадобиться при заповненні розділу 6 «Цінне рухоме майно – транспортні засоби».

Відомості про доходи можна отримати, сформувавши запит в електронному кабінеті на сайті Державної податкової служби України за посиланням. Також  інформацію про отримані протягом року доходи можна знайти на порталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Власники повітряних суден знайдуть необхідну інформацію у Реєстрі цивільних повітряних суден України.

Власники морського та річкового транспорту отримають інформацію в Судновій книзі України та Державному судновому реєстрі.

Інформацію щодо зареєстрованих патентів на винаходи, корисні моделі, промислові знаки та іншу, що необхідна для заповнення розділу 6 «Нематеріальні активи», можна знайти за посиланням.

З правилами користування зазначеними реєстрами можна ознайомитись на сайтах відповідних органів державної влади.

Важливо: інформація, яка міститься у реєстрах, може бути неповною та періодично оновлюватися.  Також нагадуємо, що у 2020 році термін подання щорічних декларацій та декларацій після звільнення продовжено до 1 червня.

Джерело