Головний зміст

konkursПостановою Кабінету Міністрів України від 16 березня 2020 року № 230 внесенні зміни до Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби.

 

 

 

 

На строк дії постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 “Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” надав право суб’єкту призначення або керівнику державної служби зупинити проведення оголошених конкурсів та утримуватися від оголошення нових конкурсів на посади в державних установах.

ЗМІНА,
що вноситься до Порядку проведення конкурсу
 на зайняття посад державної служби

Доповнити Порядок пунктом 51 такого змісту:

“51. У разі встановлення карантину відповідно до статті 29 Закону України “Про захист населення від інфекційних хвороб” та/або введення надзвичайного стану суб’єкт призначення або керівник державної служби має право зупинити проведення конкурсу.

У такому разі перебіг строків, визначених частиною п’ятою статті 23 Закону України “Про державну службу”, зупиняється.

Рішення суб’єкта призначення або керівника державної служби про зупинення та про відновлення проведення конкурсу оформлюється шляхом видання відповідного наказу (розпорядження).

Спеціальний структурний підрозділ НАДС або служба управління персоналом державного органу, в якому проводиться конкурс, не пізніше наступного робочого дня з дня прийняття  рішення, передбаченого абзацом третім цього пункту, повідомляє про це кандидатам.”.