Головний зміст

courtacc356755555555557567До Київського районного суду міста Одеси надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу підозрюваній у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.255, ч.4 ст.28, ч.1 ст.366, ч.5 ст.27, ч.4 ст.28, ч.1 ст.364, ч.5 ст.27, ч.4 ст.28, ч.3 ст.212 КК України.

 

 

За версією слідства, жінка, будучи директором підприємства-нерезидента (зареєстрованого в Республіці Панама), укладала договори зберігання ввезених на територію України нафтопродуктів.

Вказані нафтопродукти зберігались на підконтрольних фіктивним підприємствам-резидентам митних складах. Після ввезення вказаних нафтопродуктів підозрювана уклала контракт про їх продаж, хоча, за документами, здійснювалось їх фіктивне вивезення за межі території України.

Окрім цього, жінка, як директор компанії-нерезидента, складала та підписувала офіційні документи, в яких зазначала відомості про нафтопродукти, ввезені на територію України, а також зазначала завідомо неправдиві відомості щодо їх відвантаження.

В результаті вказаних дій державі були спричинені збитки у виді несплати митних платежів на суму понад 1 млрд гривень.

Таким чином, розглянувши клопотання правоохоронців, слідчий суддя обрав підозрюваній запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Звернемо увагу, що ухвала слідчого судді не набрала законної сили.

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.