Головний зміст

shevron ZSUКасаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду залишив без задоволення касаційну скаргу засудженого до позбавлення волі на 12 років за державну зраду військовослужбовця, який також був позбавлений військового звання «майор Збройних сил України».

 

 

Як установили суди, обіймаючи посаду заступника командира ескадрильї по роботі з особовим складом однієї з військових частин України, з червня по вересень 2014 року він займався шпигунством: передавав представникам Російської Федерації відомості, що становлять державну таємницю.

Також військовослужбовець надавав цим представникам допомогу у проведенні підривної діяльності проти України: здійснив спробу заволодіння військовим літаком ЗСУ та перельоту ним на територію РФ або на тимчасово окуповану територію України – АР Крим.

Повний текст постанови ККС ВС у справі № 683/2848/15-к (провадження № 51-5721км18) буде проголошено 25 травня 2020 року о 15:30.

Детальніше з постановою можна буде ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень – http://reyestr.court.gov.ua/.