Головний зміст

4 bi456456456456До Київського районного суду міста Одеси надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу колишньому заступнику директора з адміністративно-господарської роботи ДВНЗ «Одеський коледж економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу», якого підозрюють у порушенні вимог пожежної безпеки (частина друга статті 270 КК України).

За версією слідства, у 2017 році підозрюваного було призначено на посаду заступника директора з адміністративно-господарської роботи ДВНЗ «Одеський коледж економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу».

Відповідно до посадової інструкції, на чоловіка було покладено ряд обов’язків по забезпеченню пожежної безпеки.

Разом з тим, підозрюваний, будучи відповідальним за пожежну безпеку у коледжі, неналежно виконував свої посадові обов’язки та не вжив заходів для усунення порушень правил пожежної безпеки.

Як наслідок, 04.12.2019 року в приміщенні коледжу виникла пожежа, яка призвела до трагічної загибелі 16 осіб.

Таким чином, розглянувши клопотання, слідчий суддя задовольнив його. Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 16 липня 2020 року.

Звернемо увагу, що ухвала слідчого судді не набрала законної сили.

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Фото: Думська