Головний зміст

shtraf za lozhnyj vyzov specialnyx sluzhb v 2015 2016 goduДо Київського районного суду м. Одеси надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу підозрюваним у скоєнні шахрайства (ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України).

 

 

 

За версією слідства, до складу групи входило троє мешканців Одеси. Підозрювані телефонували людям, представлялися співробітником поліції та повідомляли, що їх родич скоїв якийсь злочин.

В подальшому, щоб вирішити питання про непритягнення до відповідальності, потрібно було заплатити гроші.

Потерпілі, замість того, аби зателефонувати родичам та з’ясувати ситуацію, через термінал перерахували підозрюваним кошти.

Розглянувши клопотання правоохоронців, слідчий суддя задовольнив їх. Підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Розмір застави складає: для двох осіб – понад 1 млн гривень, для третього – 1,5 млн гривень.

Зазначимо, що ухвала слідчого судді не набрала законної сили.

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.