Головний зміст

sud reforma0ne0nado ukr 28 03 201631 липня 2020 року о 10:00 відбудеться обговорення суддівською спільнотою проєкту Антикорупційної стратегії на 2020–2024 роки, розробленого Національним агентством з питань запобігання корупції. У заході, організованому Вищою радою правосуддя в режимі відеоконференції, візьмуть участь судді Верховного Суду, Верховного Суду України, вищих спеціалізованих судів, апеляційних та місцевих судів, представники Ради суддів України, Національної школи суддів України, суддівських асоціацій, а також голова Національного агентства з питань запобігання корупції.

Метою обговорення є вироблення консолідованої позиції органів та установ системи правосуддя щодо вказаної стратегії.

Як повідомлялося, Вища рада правосуддя визнала проєкт Антикорупційної стратегії на 2020–2024 роки таким, що не відповідає вимогам нормотворчої техніки, має декларативний характер, містить суперечливі твердження та непідтверджені положення. Згідно з попередньою позицією Вищої ради правосуддя щодо проєкту Антикорупційної стратегії на 2020–2024 роки документ розроблений всупереч імперативним приписам законодавства, не може створювати основу для подальшого розвитку антикорупційного законодавства та потребує доопрацювання https://hcj.gov.ua/doc/doc/3655.

ВРП ініціювала обговорення проєкту серед суддівської та професійної спільноти і звернулася до голів судів та суддівських асоціацій із проханням, розглянувши його в частині розділу «Справедливий суд», надати свої зауваження і пропозиції до нього. До Вищої ради правосуддя надійшло понад 115 листів з висновками щодо проєкту Антикорупційної стратегії.

 

Посилання на захід у режимі відеоконференції буде надано пізніше.