Головний зміст

VRP1У засіданні Вищої ради правосуддя взяли участь 13 членів Ради: А.Овсієнко, О.Маловацький, В.Шапран, Л.Швецова, І.Артеменко, О.Блажівська, В.Говоруха, В.Грищук, Л.Іванова, Н.Краснощокова, О.Прудивус, Т.Розваляєва, С.Шелест.

 

 

 

1. Вища рада правосуддя вирішила звільнити СОВУ Тетяну Георгіївну з посади судді Менського районного суду Чернігівської області у зв’язку з поданням заяви про відставку.

2. Вища рада правосуддя вирішила звільнити КАЛИНЯК Оксану Миколаївну з посади судді Львівського апеляційного суду у зв’язку з поданням заяви про відставку.

3. Вища рада правосуддя вирішила звільнити МІХНЕНКА Сергія Дмитровича з посади судді Малинського районного суду Житомирської області у зв’язку з поданням заяви про відставку.

4. Вища рада правосуддя вирішила тимчасово, строком на три місяці, відсторонити суддю Біляївського районного суду Одеської області ГОРЯЄВА Ігоря Миколайовича від здійснення правосуддя з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді та обов’язковим направленням судді до Національної школи суддів України для проходження курсу підвищення кваліфікації з питань застосування норм Цивільного процесуального кодексу України та подальшим кваліфікаційним оцінюванням для підтвердження здатності судді здійснювати правосуддя у відповідному суді.

Доручити Національній школі суддів України забезпечити проходження суддею Біляївського районного суду Одеської області Горяєвим Ігорем Миколайовичем курсу підвищення кваліфікації з метою подальшого кваліфікаційного оцінювання для підтвердження здатності судді здійснювати правосуддя у відповідному суді.

5. Вища рада правосуддя вирішила звільнити СТРЕБКОВА Юрія Олексійовича з посади судді Генічеського районного суду Херсонської області на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України.

6. Розглянувши повідомлення голови Новокаховського міського суду Херсонської області ПИЛИПЕНКА Сергія Васильовича про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя, Вища рада правосуддя вирішила звернутися до Офісу Генерального прокурора щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні № 42…47 від 23 червня 2020 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 377 Кримінального кодексу України.

Звернутися до Служби судової охорони щодо вжиття заходів посилення охорони судів та суддів під час розгляду кримінальних справ і проваджень.

7. Розглянувши повідомлення голови Добропільського міськрайонного суду Донецької області ЛЕВЧЕНКА Андрія Миколайовича про втручання в діяльність суддів цього суду, Вища рада правосуддя вирішила звернути увагу посадових осіб Добропільської міської ради на неприпустимість вчинення дій, які можуть бути розцінені як неправомірний вплив на суддів щодо здійснення правосуддя, що підриває незалежність судової влади та негативно позначається на авторитеті правосуддя.

8. Вища рада правосуддя вирішила затвердити висновки членів Вищої ради правосуддя про відсутність підстав для вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя:

Прудивуса Олега Васильовича – за повідомленнями суддів:

Хмельницького окружного адміністративного суду САЛЮКА Петра Івановича (вхідний № 4714/1/6-19 від 13 вересня 2019 року),

Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області БАННІКОВОЇ Наталії Володимирівни (вхідний № 3323/0/6-20 від 13 липня 2020 року);

Швецової Лариси Анатоліївни – за повідомленням виконувача обов’язків голови Кам’янка-Бузького районного суду Львівської області САМСІНА Маркіяна Леоновича (вхідний № 2696/0/6-20 від 4 червня 2020 року);

Шелест Світлани Богданівни – за повідомленням судді Лугинського районного суду Житомирської області ДАНЧУКА Віталія Валерійовича (вхідний № 3433/0/6-20 від 21 липня 2020 року).

9. Розглянувши пропозицію Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя щодо відсутності підстав для притягнення до дисциплінарної відповідальності Голови Державної судової адміністрації України ХОЛОДНЮКА Зеновія Васильовича за результатами розгляду заяви Бадахова Назіра Якубовича, Вища рада правосуддя вирішила закрити дисциплінарне провадження стосовно Голови Державної судової адміністрації України Холоднюка Зеновія Васильовича.