Головний зміст

e cabinet minВища рада правосуддя звернулась до місцевих та апеляційних судів із проханням проаналізувати проєкт Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему і надати свої зауваження, пропозиції та коментарі щодо нього.

 

 

ВРП надає велике значення питанням інформатизації діяльності судів та органів судової влади, тому процес впровадження ЄСІТС постійно перебуває в центрі її уваги. 12 серпня 2020 року відбудеться чергове засідання Постійної комісії Вищої ради правосуддя з питань Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи. Окрім членів Вищої ради правосуддя і працівників секретаріату ВРП, у засіданні візьмуть участь народні депутати України, представники Державної судової адміністрації України, Міністерства юстиції України, Національної асоціації адвокатів України та експерти.

Після того, як судді нададуть свої зауваження та пропозиції щодо проєкту Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему, буде організовано онлайн-обговорення документа серед суддівської спільноти.

Як повідомлялось, проєкт Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему розроблено відповідно до вимог Закону України «Про судоустрій і статус суддів», Господарського процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України, Кримінального процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу України про адміністративні правопорушення, Закону України «Про виконавче провадження», Закону України «Про доступ до судових рішень» та інших нормативно-правових актів.

Положення визначає порядок функціонування ЄСІТС в судах, ВРП, ВККСУ, ДСА України, їх органах та підрозділах, а також права та обов’язки щодо роботи із системою.

ЄСІТС — це сукупність підсистем, які забезпечують автоматизацію документообігу, розгляду судових справ, складання оперативної та аналітичної звітності, надання інформаційної допомоги суддям, а також процесів, які забезпечують фінансові, майнові, організаційні, кадрові, інформаційно-телекомунікаційні та інші потреби користувачів.