Головний зміст

femida 300x24016 жовтня 2020 року Служба судової охорони взяла під свою охорону сім об’єктів судової влади держави.

 

 

 

 

 

За два дні, 15 та 16 жовтня 2020 року, одразу чотирнадцять установ системи правосуддя у дванадцяти областях України перейшли під охорону Служби судової охорони. Отже, загальна кількість установ судової влади, що вже перебувають під охороною Служби, – 406 установ у всіх 24 областях України.

Так, у Запоріжжі ще два об’єкти судової влади охороняються судовими охоронцями: Територіальне управління Державної судової адміністрації України в Запорізькій області та Ленінський районний суд міста Запоріжжя.

Під час процедури взяття цих установ під охорону начальник Територіального управління Служби у Запорізькій області полковник Служби судової охорони Олександр Корсун провів інструктаж нарядів, націлений на належне виконання ними функціональних обов’язків, підтримання громадського порядку в суді, припинення проявів неповаги до суду, а також забезпечення безпеки всіх учасників судового процесу. Окремо ним було наголошено, що пріоритетом для судових охоронців є дотримання чинного законодавства та усіх протиепідемічних заходів, спрямованих на протидію розповсюдженню гострої респіраторної хвороби COVID-19.

На Миколаївщині також дві судові установи відтепер перебувають під захистом Служби судової охорони – Корабельний районний суд міста Миколаєва та Миколаївський районний суд Миколаївської області.

Із взяттям під охорону Корабельного районного суду в Миколаєві не лишилося жодної установи системи правосуддя, яка б не перебувала під охороною Служби.

"Хочу вас запевнити, що ми зробимо все, аби кожен, хто перебуває в будівлях судів, відчував себе в повній безпеці", – зазначив начальник Територіального управління Служби у Миколаївській області підполковник Служби судової охорони Микола Іщенко, звертаючись до керівників і колективів судових установ, взятих під охорону.

На Черкащині Смілянський міськрайонний суд перейшов під охорону Територіального управління Служби судової охорони у Черкаській області.

Інструктаж наряду, що заступив на службу, щодо забезпечення охорони та безпеки, підтримання громадського порядку в судовій установі провів заступник начальника (зі служби) Територіального управління Служби судової охорони у Черкаській області підполковник Служби судової охорони Юрій Бас.

Зважаючи на загострення епідемічної ситуації у зв’язку із захворюваністю на COVID-19, особливу увагу співробітників Служби спрямовано на суворе дотримання карантинних правил та норм, заходів особистої гігієни, недопущення до суду відвідувачів і працівників суду з наявними ознаками респіраторних захворювань та підвищеною температурою тіла.

Так, на Черкащині вже 13 установ судової влади охороняються Службою.

Судові охоронці Сумщини розпочали несення служби з охорони й забезпечення безпеки Білопільського районного суду Сумської області.

Під час інструктажу наряду начальник Територіального управління Служби судової охорони у Сумській області полковник Служби судової охорони Володимир Бабич звернув увагу підлеглих на необхідності ввічливого ставлення до працівників і відвідувачів суду, а також на дотриманні усіх необхідних заходів безпеки під час охорони судової установи, зокрема, в умовах карантину.

А співробітники Територіального управління Служби судової охорони у Херсонській області забезпечують безпеку Бериславського районного суду.