Головний зміст

vrp logo wight12 листопада 2020 року Вища рада правосуддя прийняла рішення внести Президентові України подання про призначення на посади до місцевих судів:

 

 

 

 

ХАЙНАЦЬКОГО Євгена Сергійовича – на посаду судді Печерського районного суду міста Києва;

НАУМОВА Олександра Олександровича – на посаду судді Шевченківського районного суду міста Запоріжжя;

ХОДАКІВСЬКОГО Максима Петровича – на посаду судді Жовтневого районного суду міста Дніпропетровська.

Встановлено, що кандидатури претендентів на зайняття вакантних посад суддів відповідають вимогам статті 127 Конституції України та статті 69 Закону України «Про судоустрій і статус суддів».

Загалом ВРП ухвалила рішення внести Президентові України подання про призначення 442 суддів із запланованих до розгляду 467 рекомендацій кандидатів, які претендують на зайняття вакантних посад суддів місцевих загальних судів, із відборів 2012, 2013, 2017 років.

Повноваження суддів Олександра Наумова та Максима Ходаківського припинилися у зв’язку із закінченням строку, на який їх було призначено. Розділом ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» щодо відрядження суддів та врегулювання інших питань забезпечення функціонування системи правосуддя в період відсутності повноважного складу Вищої кваліфікаційної комісії суддів України» визначені повноваження ВРП у період відсутності повноважного складу ВККСУ. Зокрема, ВРП може ухвалювати без рекомендації чи подання ВККСУ рішення про внесення Президентові України подання про призначення на посаду судді, повноваження якого припинилися у зв’язку із закінченням строку, на який його було призначено. Колегіями ВККСУ вказані судді визнані такими, що відповідають займаній посаді.

Рекомендацію про призначення Івасівки Андрія Петровича на посаду судді Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області ВРП ухвалила залишити без розгляду.

Онлайн-трансляція засідання за посиланням: https://bit.ly/2UkNzla.