Головний зміст

images324343Сьогодні Київський районний суд міста Одеси взяв під варту чотирьох підозрюваних у збуті особливо небезпечних наркотичних засобів  (ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що до Одеси заборонені речовини зловмисники доставляли з іншої області. Також свою діяльність підозрювані здійснювали в місті Києві, Миколаєві та Херсоні.

 

Для реалізації наркотиків без контакту з потенційними покупцями в Інтернеті було створено кілька сайтів та телеграм-каналів. Їх назви в якості реклами наносили наймані люди на стіни будівель. Клієнтам надавалась можливість вибрати товар, отримати консультацію щодо нього, вказати адресу «закладки» та здійснити оплату через зручну для себе платіжну систему. Після того, як надходила плата, зі створеного підозрюваними call-центру покупцеві надсилалося СМС-повідомлення з інформацією про розташування товару. 

 

Суд обрав відносно чотирьох підозрюваних запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із визначенням розміру застави в 1 471 400 гривень кожному.