Головний зміст

ІнвалідУдосконалено механізм забезпечення інвалідів автотранспортом, який передбачає безоплатну передачу у власність автомобіля після закінчення 10-річного строку експлуатації. Це передбачено постановою Кабінету Міністрів від 30 грудня 2015 р. № 1149 «Про внесення змін до Порядку забезпечення інвалідів автомобілями».
 
 
 
 
 
Метою прийняття постанови є забезпечення соціальних гарантій держави шляхом удосконалення механізму забезпечення інвалідів автотранспортом в Україні.
 
Відповідно до змін інваліду, законному представнику недієздатного інваліда чи дитини-інваліда автомобіль, виданий безоплатно чи на пільгових умовах, за їх бажанням може бути безоплатно переданий у власність після закінчення 10-річного строку експлуатації. Після смерті інваліда, дитини-інваліда такий автомобіль може бути безоплатно переданий у власність члену його (її) сім’ї  (за бажанням такого члена сім’ї),який на час смерті інваліда був зареєстрований за місцем реєстрації інваліда, дитини-інваліда.
 
Також інваліду, законному представнику недієздатного інваліда чи дитини-інваліда за їх бажанням може бути безоплатно переданий у власність автомобіль, визнаний гуманітарною допомогою, яким інвалід був забезпечений через головне управління соціального захисту населення і користувався більше 10 років, за рішенням Мінсоцполітики.
 
Після смерті інваліда, дитини-інваліда автомобіль, визнаний гуманітарною допомогою, яким інвалід,дитина-інвалід були забезпечені через головне управління соціального захисту населення, за бажанням членів сімей, спадкоємців інвалідів передається їм у власність безоплатно за рішенням Мінсоцполітики. У разі відсутності членів сім’ї, спадкоємців або в разі небажання членів сім’ї, спадкоємців отримати автомобіль такий автомобіль повертається головному управлінню соціального захисту населення.
 
Джерело: Урядовий портал