Головний зміст

LAW FIRM MANAGEMENT SOFTWARE 24 1600x1067 e1523971694823Міністерством цифрової трансформації України за сприяння Міністерства освіти і науки України та за підтримки за підтримки Програми USAID «Нове правосуддя» і Координатора проектів ОБСЄ в Україні, створено освітній серіал "Цифрові юристи". 

 

 

Серіал створений для надання відповідей, чому право та IT почали зближуватися. Серіал надасть огляд технічних сервісів (Axdraft, PatentBot, LegalNodes, Opendatabot, Єдиний реєстр судових рішень, Єдиний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань). Розкаже, якими будуть юридичні професії майбутнього (лігал-інженер, кібер-слідчий, медіа-поліцейський, мережевий юрист і т. д). Серіал також розкриє питання алгоритмів в праві, чатботів, як інструментів вирішення типових завдань в діяльності юриста та які саме шаблони юридичних документів можна створити за допомогою них. Пояснить, що таке технологія Blockchain та надасть приклади її застосування в юридичній діяльності, пояснить, що таке смарт-контракти та як на практиці замінити паперові стандартні угоди смарт-контрактами. Наведе приклади українських та світових юридичних стартапів, підкаже, як знайти свого «бізнес-янгола» та які є інші способи залучення ресурсів. 

Серіал складається з 4 серій тривалістю 5-8 хвилин. Перша серія присвячена темі цифровізації у праві, друга — чатботам, третя — блокчейну, четверта — монетизації роботи цифрових юристів. 

Після кожної серії передбачені тести, а також є фінальне тестування, після успішного складання якого кожен отримає сертифікат. 

Переглянути серіал можна тут.

Джерело: https://osvita.diia.gov.ua/