Головний зміст

VRP1На цьому Голова Вищої ради правосуддя Андрій Овсієнко наголосив в інтерв’ю інформаційному агентству «Інтерфакс-Україна», присвяченому підсумкам роботи судової влади у 2020 році.

 

 

 

 

За його словами, протягом 2020 року ВРП внесла Президентові України подання про призначення понад 500 нових суддів. «Більшість з них вже склали присягу і здійснюють правосуддя в тих судах, де до недавнього часу була вкрай критична ситуація з кадрами: дев’ять місцевих судів певний час взагалі не працювали через відсутність суддів чи закінчення строку повноважень у тих з них, хто ще залишився на посадах, – повідомив Андрій Овсієнко. – На сьогодні завдяки заходам, здійсненим Вищою радою правосуддя, кількість непрацюючих судів вдалося скоротити до двох».

За словами Голови Вищої ради правосуддя, навіть за відсутності Вищої кваліфікаційної комісії суддів України ВРП реалізовувала свої функції на належному рівні.

Відповідаючи на запитання про перспективи нинішнього року, він висловив сподівання, що у 2021 році судова влада працюватиме в більш стабільних умовах. «Для судової системи, як і для всієї держави, надзвичайно важливим є ухвалення закону, який відновить роботу Вищої кваліфікаційної комісії суддів України і дасть змогу наповнити суди кадрами», – сказав Андрій Овсієнко.

«Також хотілося б вірити у зростання нашої економіки і в те, що будуть знайдені кошти для фінансування судової системи, якщо не відповідно до потреб, то хоча б у тій мірі, щоб запобігти проблемам із забезпеченням здійснення правосуддя, з якими ми стикалися у 2020 році», – зауважив Голова ВРП.