Головний зміст

IMG 5093Сьогодні, 11 лютого 2021 року, на базі Київського районного суду міста Одеси відбулася зустріч між суддями, які спеціалізуються на розгляді кримінальних справ, та співробітниками Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

 

 

До заходу долучились голова Київського районного суду міста Одеси Сергій Чванкін, судді Микола Тонконоженко, Юлія Федулеєва, Віктор Чаплицький, Геннадій Войтов, Вадим Іванчук, Павло Прохоров, Ігор Борщов та суддя Малиновського районного суду міста Одеси Олег Крижановський.

IMG 5071

Південне міжрегіональне територіальне управління АРМА представляли головний спеціаліст сектору правового забезпечення Ольга Хвостікова, головний спеціаліст сектору менеджменту активів Михайло Бородкін, головний спеціаліст сектору розшуку активів Дмитро Ломей.

IMG 5045

Агентство з розшуку та менеджменту активів або АРМА  є центральним органом виконавчої влади зі спеціальним статусом, уповноваженим на  формування та реалізацію державної політики у сфері виявлення та розшуку активів, які можуть бути арештовані у кримінальному провадженні, а також  управління активами, які арештовані у кримінальному провадженні.

IMG 5061

IMG 5066

IMG 5069

На підставі рішення суду,  АРМА здійснює  управління активами, на які накладено арешт у кримінальному провадженні, з метою збереження чи збільшення  їх економічної вартості шляхом:

- передачі активів в управління на підставі договору управління;

- розпорядження – реалізації відповідних активів з подальшим розміщенням готівкових коштів на рахунках у державних банках до закінчення кримінального провадження.

IMG 5104

IMG 5078

IMG 5081

IMG 5105

IMG 5058

Під час зустрічі сторони обговорили можливі шляхи співпраці та поділилися проблемними моментами, які виникають на практиці. Учасники заходу не оминули і прогалини в законодавстві, які необхідно усунути для більш ефективного здійснення функцій новоствореним органом – АРМА.

IMG 5115