Головний зміст

IMG 1921 2На зборах суддів Київського районного суду м. Одеси було прийнято рішення звернутись до Президента України з проханням забезпечити дотримання під час обрання кандидатів на посади суддів безстроково принципу незалежності судової гілки влади та не допустити прийняття депутатами Верховної Ради України політично мотивованого рішення щодо звільнення кандидатів на посади суддів безстроково.
 
 
 
Прийняття даного рішення було викликано тим, що на засіданні Конституційної комісії 30.10.2015 р. Голова Верховної Ради України В.Гройсман висловив публічну ідею щодо оновлення 10 % суддівського корпусу за рахунок не голосування депутатами Верховної Ради України за 547 кандидатів на обрання суддів безстроково, матеріали відносно яких перебувають в провадженні Верховної Ради України.
 
Відповідь на дане звернення надав заступник Глави Адміністрації Президента України Олексій Філатов, вказавши, що Президент України в межах повноважень, наданих йому Конституцією України, буде вживати всіх необхідних заходів для створення належних умов здійснення правосуддя судами України.
 
З повним текстом відповіді можна ознайомитись тут