Головний зміст

otmeneny nekotorye portovye sboryМінрегіон проведе селекторну нараду для роз’яснення теплокомуненерго, яким чином вони мають перераховувати вартість централізованого опалення, в залежності від температури повітря та температури теплоносія.
 
 
 
 
 
 
 
 
Відповідне доручення Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України отримало під час засідання Уряду у середу.
 
«Є конкретна методика, відповідно до якого часу повинен бути здійснений перерахунок платіжок за опалення, відповідно до середньомісячної температури повітря. Ця методика доведена до комунальних підприємств», — нагадав Віце-прем’єр-міністр України — Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.
 
«Ми проведемо таку селекторну нараду і ще раз зазначимо в який термін громадяни мають отримати перерахунок по платіжках», — підкреслив урядовець.
 
Геннадій Зубко запропонував провести цю нараду спільно із Міністерством енергетики та вугільної промисловості України. «Сьогодні облгази також надсилають платіжки із завищеною вартістю за свої послуги», — зауважив він.
 
Нагадаємо, що нарахування щомісячної плати за використання централізованого опалення повинно враховувати зміни температурного режиму. Відповідне рішення про внесення змін до Постанови №630 було ухвалено Кабінетом Міністрів України.
 
Такий механізм нарахування тарифу дозволить уникнути переплат за спожите тепло наприкінці кожного місяця. А населення буде платити за те, що реально спожито, а не за те, що нараховане тепловиками.
 
«Мінрегіон не впливає на тарифи, він встановлює правила. А за конкретні цифри у платіжках відповідає незалежний регулятор, НКРЕКП, та комунальні підприємства. Наша задача – усіляко допомогти їм», — додав Геннадій Зубко.
 
За розрахунками Мінрегіону та оцінками експертів економія коштів для населення, що використовує централізоване опалення, може скласти 20%.