Головний зміст

arsuАсоціація розвитку суддівського самоврядування України є спільнотою, яка об’єднує суддів усіх спеціалізацій та юрисдикцій, а тому є громадським голосом суддів, які об’єднались з метою захисту місії судової влади в Україні, її незалежності та зміцнення верховенства права!

 

 

 

Останнім часом суди різних інстанцій та спеціалізацій розміщують оголошення про відсутність коштів на поточні витрати, необхідні для здійснення правосуддя, та оплату праці працівників апаратів судів. 

Реагуючи на такі звернення, Вища рада правосуддя неодноразово закликала органи виконавчої та законодавчої̈ влади об’єднати зусилля задля: відновлення гарантованого належного фінансування потреб судів; недопущення відтоку кваліфікованих кадрів із судової̈ системи; недопущення припинення роботи судових установ та порушення прав громадян на доступ до правосуддя. 

На такий стан фінансування судової влади неодноразово звертала увагу у своїх зверненнях і Асоціація розвитку суддівського самоврядування України. 

Проте, станом на лютий 2021 року, недофінансування судової гілки влади лише поглиблюється, є вкрай незадовільним та за існуючої динаміки загрожує критично обмежити доступ громадян України до правосуддя! 

Ситуацію погіршує відтік кадрів з апаратів судів, який зумовлений низьким розміром одержуваного заробітку.

Не вирішення протягом тривалого часу даного питання може свідчити або про свідому бездіяльність відповідальних посадових осіб, які не вживають належних заходів для відновлення належного фінансування судової влади, або про їх некомпетентність!

Це безпосередньо впливає на інституційну незалежність судової влади та вимагає від нас відкрито звернутись до Вас з закликом негайно втрутитись і сприяти вирішенню питання відновлення фінансування судової влади на належному рівні!

З повагою Правління АРССУ

Сторінка Асоціації розвитку суддівського самоврядування України у Facebook