Головний зміст

rsuXVIII з'їзд суддів України відбудеться у чітко визначені дати і строки. Про це йшлося на робочій нараді Ради суддів України за участі т.в.о. Голови ДСА України Людмили Гізатуліної, Голови Служби судової охорони Валерія Бондара та членів Ради суддів України, які задіяні в організації та проведенні з'їзду суддів України.

 

З його слів, попри рішення Ради, подеколи звучать заяви про чергове перенесення з'їзду суддів через невизначеність із реформуванням Вищої ради правосуддя.

Відкриваючи нараду, Голова РСУ зазначив, що відповідно до рішення РСУ № 71 від 24 грудня 2020 "Про визначення місця і дати проведення XVIII чергового з'їзду суддів України", XVIII черговий з'їзд суддів України відбудеться 9-11 березня 2021 року у приміщенні Міжнародного центру культури та мистецтв Федерації профспілок України за адресою: м. Київ, алея Небесної Сотні, 1.

"Ми не можемо переносити проведення з'їзду суддів України на більш пізні строки, тому що ми не можемо допустити заблокування роботи Вищої ради правосуддя, від якої зараз залежить функціонування судової влади загалом. Якщо взяти лише такі повноваження ВРП, як здійснення функцій головного розпорядника коштів Державного бюджету України щодо фінансового забезпечення своєї діяльності; участь у визначенні видатків Державного бюджету України на утримання судів, органів та установ системи правосуддя відповідно до Бюджетного кодексу України, то зрозуміємо, що на фоні розмов ніхто не оцінив ризики, коли вони будуть більшими – від нереформованої ВРП, чи від зупинки фінансування діяльності судів", - наголосив Голова Ради суддів України Богдан Моніч.

Відтак, під час наради було обговорено цілий ряд організаційних питань, що стосуються проведення XVIII чергового з'їзд суддів України.