Головний зміст

vrp logo wight25 лютого 2021 року Вища рада правосуддя прийняла рішення внести Президентові України подання про призначення двох суддів на посади до місцевих судів, а саме НАРОЛЬСЬКОГО Максима Михайловича – на посаду судді Яготинського районного суду Київської області та ЦУРКАНА Віталія Васильовича – на посаду судді Глибоцького районного суду Чернівецької області.

Максим Нарольський є одним із 467 кандидатів, рекомендованих на посади суддів, із відборів 2012, 2013, 2017 років.

Таким чином, Вища рада правосуддя, починаючи з 27 квітня 2020 року, ухвалила внести Президентові України подання про призначення 449 кандидатів, які претендують на зайняття вакантних посад суддів у місцевих загальних судах, із числа рекомендацій вказаних відборів.

Суддя Віталій Цуркан не здійснював правосуддя з 2018 року через припинення повноважень у зв’язку із закінченням строку, на який його було призначено.

Відповідно до Закону України № 679-IX Вища рада правосуддя у період відсутності повноважного складу ВККСУ ухвалює без рекомендації чи подання ВККСУ рішення про внесення Президенту України подання про призначення на посаду судді, повноваження якого припинилися у зв’язку із закінченням строку, на який його було призначено, якщо колегією ВККСУ було визнано суддю таким, що відповідає займаній посаді.

Відеозапис трансляції засідання за посиланням https://bit.ly/2PcexMr