Головний зміст

rsuРада суддів України оновила інтерактивну карту судів України з розрахунками нормативів навантаження на суддів і суди з урахуванням кількості справ, які розглядаються судами впродовж звітного року.

 

 

 

Дана карта розроблена з метою обліку статистичних даних та доопрацювання Методики визначення граничної чисельності суддів у судах на основі кількості справ, які надходять на розгляд до суду.

Для розрахунків на карті використано дані статистичної звітності за 2020 рік.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті Ради суддів України в розділі: Документи, Нормативи навантаження.

Окрім нормативної чисельності у ній відображена інформація щодо кількості судових справ, що надійшли до суду, інформація про штатну та фактичну чисельність суддів.

Як визначається нормативна чисельність суддів у конкретному суді детально висвітлено на вебсайті РСУ.

Попереднє опрацювання отриманої інформації показало, що суди працюють з нерівномірним навантаженням. 

Мета висвітлення таких напрацювань – широке їх обговорення суддівською спільнотою, громадськістю та зацікавленими особами з подальшим визначенням граничної чисельності суддів у судах на основі кількості справ, які надходять на розгляд до суду.

Для розуміння загальних принципів визначення нормативної чисельності суддів у конкретному суді наведено приклад її обчислення.

Рада суддів України звертає увагу користувачів, що для коректного відображення інформації на мапі слід користуватися нею з персонального комп'ютера. З мобільних пристроїв інформація може відображатись некоректно.