Головний зміст

doctor ripping covid 19 card front view 23 2148445991 650x410Вища рада правосуддя спільно із Консультативною місією Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України (КМЄС в Україні) розробила уніфіковані рекомендації для всіх судів України щодо безпечної роботи в умовах карантину. Відповідне рішення ухвалено ВРП на засіданні 1 квітня 2021 року.

 

Документ стосується доступу до правосуддя, організації робочого процесу та протиепідемічних заходів у приміщенні та на робочому місці.

Наразі така співпраця є особливо актуальною, адже працівники установ системи правосуддя значною мірою піддаються ризику зараження коронавірусною інфекцією.

В умовах пандемії українські суди працюють незалежно від інстанції чи юрисдикції та забезпечують людям насамперед право на життя і здоров’я, а також право на захист – право на справедливий суд, яке згідно із чинним законодавством України не може бути обмежене навіть в умовах воєнного та надзвичайного стану.

Найближчим часом відповідні рекомендації будуть презентовані на спільному заході за участю КМЄС в Україні та інших державних органів, які надавали свої зауваження до них.

 Завантажити рекомендації для судів щодо безпечної роботи в умовах карантину можна за посиланням.