Головний зміст

doctor work679879789До Київського районного суду м. Одеси надійшло клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру щодо підозрюваного в умисному вбивстві двох людей (пункт 1 частини 2 статті 115 КК України).

 

 

 

 Нагадаємо, що за версією слідства, протягом тривалого часу між підозрюваним та його батьком, які до 19 січня 2021 року проживали окремо, виникали конфлікти.

20 січня між сином та батьком відбулась чергова сварка. В ході конфлікту підозрюваний схопив ніж та наніс множинні удари потерпілому. Від отриманих тілесних ушкоджень останній помер на місці події.

В подальшому за допомогою ножа син розчленував труп батька.

На цьому він не зупинився. Так, підозрюваний схопив ніж та наніс множинні удари сусіду батька. Від отриманих тілесних ушкоджень чоловік помер на місці події.

Суд дослідив висновок судово-психіатричної експертизи, відповідно до якого, в момент скоєння злочину та по теперішній час у підозрюваного спостерігаються ознаки розладу психічної діяльності. Внаслідок цього він не був здатний усвідомлювати свої дії та керувати ними.

Враховуючи вказані обставини, суд визнав чоловіка неосудним.

Таким чином, розглянувши клопотання, колегія суддів задовольнила його. До підозрюваного застосовано примусові заходи медичного характеру у виді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги з суворим наглядом (в м. Дніпро).

Звернемо увагу, що ухвала суду не набрала законної сили.