Головний зміст

dsa1 6bc97d6659 eb3fbff2963d30d27ccb2b9d9937d7e9З метою забезпечення безперебійного функціонування Державної судової адміністрації України, належного та своєчасного фінансування органів та установ системи правосуддя Вища рада правосуддя вирішила тимчасово покласти виконання обов’язків Голови ДСА України на заступника Голови ДСА України Сальнікова Олексія Олександровича.

Строк тимчасового виконання обов’язків Голови ДСА України Гізатуліною Л.В. закінчується 4 травня 2021 року, у зв’язку із чим виникла необхідність покласти подальше виконання обов’язків органу на одного із заступників.

Відповідно до розподілу повноважень між заступниками Голови ДСА України Сальніков О.О.  здійснює безпосереднє керівництво органом з організаційних питань, з питань впровадження реформ органів судової влади. До його повноважень належить також формування проєкту бюджетного запиту на наступний рік, забезпечення комунікації із засобами масової інформації та громадськістю.

Виконання обов’язків покладено на Сальнікова О.О. до призначення у встановленому порядку Голови ДСА України, але не довше ніж до 3 вересня 2021 року.

У разі короткотривалої відсутності Сальнікова О.О. обов’язки Голови ДСА України тимчасово виконуватиме заступник Голови ДСА України Людмила Гізатуліна.

З огляду на вказане, керуючись статтями 3, 34 Закону України «Про Вищу раду правосуддя», статтею 153 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», статтями 5, 31 Закону України «Про державну службу», ВРП прийняла відповідне рішення про покладення тимчасового виконання обов'язків на заступника Голови ДСА України.