Головний зміст

indexНаціональна школа суддів України затвердила Календарний план періодичного навчання суддів з метою підвищення рівня кваліфікації на 2016 рік.
 
 
 
 
 
 
 
 
У ньому передбачено проведення в місті Києві та регіональних відділеннях 24 одноденних семінарів, актуальність тем яких визначена з урахуванням пропозицій суддів з питань цивільного, господарського, кримінального та адміністративного судочинства. Семінари будуть проводитись за кошти Державного бюджету України у формі круглих столів. Окремі групи суддів будуть формуватися у кількості від 20 до 100 суддів.
 
Участь у зазначених семінарах судді зможуть взяти тільки після обов’язкової електронної реєстрації.
 
Реєстрація на семінар припиняється після набору визначеної кількості слухачів на кожен семінар.
 
Зазначимо, що в місті Одесі перший семінар відбудеться 24 лютого 2016 року для суддів окружних судів. Тема семінару “Застосування статтей 6, 8, 10 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини адміністративними судами України”. Максимальна кількість суддів - 35.
 
Другий семінар відбудеться 15 червня 2016 року. До реєстрації запрошуються судді місцевих судів, які розглядають кримінальні справи. Тема семінару: «Актуальні питання обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та його продовження».
 
Для суддів місцевих судів, які спеціалізуються на цивільних справ, семінар відбудеться 22 вересня 2016 року на тему: “Спори, пов’язані зі стягненням кредитної заборгованості. Звернення стягнень на предмет іпотеки”.
 
Останній семінар відбудеться 26 жовтня 2016 року для суддів господарських судів. Судді обговорять актуальні питання стосовно розгляду господарськими судами спорів, пов’язаних із банками та банківською діяльністю».