Головний зміст

sud54677568768965959До Київського районного суду м. Одеси надійшло клопотання про передачу речових доказів у кримінальному провадження в управління.

 

 

 

 

За версією слідства, у період з початку 2012 року по лютий 2014 року підозрювані організували придбання нафтопродуктів на світовому ринку від імені офшорних компаній у підприємств виробників та постачальників з різних країн світу, а також їх ввезення на територію України автомобільним, залізничним та морським транспортом від імені фіктивних підприємств.

При цьому підозрювані організували виготовлення невстановленими особами завідомо підроблених первинних бухгалтерських та фінансово-господарських документів, а саме: договорів, угод, контрактів, додаткових угод, актів прийому-передачі, актів виконаних робіт, податкових накладних, товарно-транспортних накладних тощо.

В результаті вказаних дій державі спричинені збитки у вигляді не сплати митних платежів на суму понад 2,6 млрд гривень.

Правоохоронці звернулися до суду з клопотанням про передачу Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів для подальшого управління речові докази, які належать ПАТ «Одеський нафтопереробний завод» і ТОВ «Енергія і газ Україна».

Розглянувши клопотання, слідчий суддя задовольнив його частково.

Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів для подальшого управління мають бути передані речові докази, які належать ПАТ «Одеський нафтопереробний завод» і ТОВ «Енергія і газ Україна».

Серед речових доказів – нерухоме майно, рухоме майно та земельні ділянки, які розташовані за адресою: м. Одеса, вул. Шкодова гора, 1 та вул. Шкодова гора, 1/1, крім житлових квартир.

Звернемо увагу, що ухвала слідчого судді не набрала законної сили.

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.