Головний зміст

vidryadgennyaВища рада правосуддя вирішила відрядити для здійснення правосуддя суддів до Господарського суду Закарпатської області та до Баришівського районного суду Київської області шляхом тимчасового переведення строком на один рік, а саме:

 

 

суддю Господарського суду Херсонської області Пригузу Павла Дмитровича – до Господарського суду Закарпатської області (з 19 липня 2021 року);

суддю Компаніївського районного суду Кіровоградської області Червонописького Вадима Сергійовича – до Баришівського районного суду Київської області (з 9 червня 2021 року).

Наразі у Баришівському районному суді Київської області із чотирьох визначених штатних посад дві є вакантними. Двох суддів відсторонено від здійснення правосуддя рішеннями Вищої ради правосуддя від 5 березня 2019 року та рішенням Третьої Дисциплінарної палати ВРП від 12 травня 2021 року.

У Господарському суді Закарпатської області із десяти штатних посад суддів шість є вакантними.

Таким чином відрядження суддів строком на один рік дасть змогу забезпечити здійснення правосуддя у вказаних судах та врегулювати навантаження.

Рішення про початок процедури відрядження до зазначених судів Вища рада правосуддя прийняла 4 лютого та 1 квітня 2021 року.