Головний зміст

3bbd28c559a604370bfad6c009d3b126 1441045197 largeЗокрема, звільнено суддю Печерського районного суду міста Києва Родіона Кірєєва, який, за висновком Вищої ради юстиції, під час розгляду кримінальної справи за обвинуваченням колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко безпідставно змінив запобіжний захід з підписки про невиїзд на тримання під вартою, чим допустив свавільне та незаконне позбавлення її волі. Вказане рішення викликало значний суспільний резонанс.

 

Також звільнено суддю Червонозаводського районного суду міста Харкова Олену Васильєву, за рішеннями якої було притягнуто до адміністративної відповідальності учасників акцій протесту 19 лютого 2014 року у Харкові.

Віталія Літвінова звільнено з посади судді Оболонського районного суду міста Києва за необґрунтоване рішення щодо активіста Євромайдану у січні 2014 року.

Серед звільнених – суддя Ленінського районного суду міста Луганська Олексій Золотарьов, який у лютому 2013 року прийняв чотири неправові рішення щодо права власності на трубопроводи, що знаходяться на землях Слов’яносербського, Сватівського та Білокуракінського районів Луганської області. Внаслідок часткового демонтажу трубопроводів відбулося руйнування меліоративної системи. Загальна довжина трубопроводів, які вибули з державної власності та власності третіх осіб на підставі незаконних судових рішень судді Золотарьова, складає 37,7 кілометрів.

Із пропозиціями про звільнення з посад суддів до Президента звернулася Вища рада юстиції за підсумками перевірок, що проводилася у відповідності до Закону України «Про відновлення довіри до судової влади в Україні».