Головний зміст

IMG 6276Сьогодні, 7 червня, Рада суддів України провела четверту сесію обговорення питання доцільності діяльності ТУ ДСА України в умовах гострого дефіциту бюджетного фінансування.

 

 

 

 

Участь в обговорення взяли начальники територіальних управлінь ДСА України Київської, Івано-Франківської, Кіровоградської, Луганської, Львівської Миколаївської та Одеської областей, а також голови обласних апеляційних та місцевих загальних судів, керівники апарату судів.

IMG 6287

IMG 6282

До заходу долучилось більше 100 учасників.

Одеську область представляли начальник ТУ ДСА в Одеській області Тарас Лукаш та очільники місцевих загальних судів.

Представники всіх областей зазначили, що повна ліквідація ТУ ДСА України наразі є недоцільною та не часі, у зв’язку з тим, що наразі триває робота зі зміни мережі загальних місцевих судів в областях у зв'язку зі зміною адміністративно-територіального устрою.

IMG 6275

Голова Київського районного суду міста Одеси під час свого виступу зазначив, що функції ТУ ДСА є значно ширшими ніж, фінансове і матеріально-технічне забезпечення.

«Разом з тим, ми пропонуємо передати фінансове управління великим судам. Таку пропозицію озвучували колеги з Вінниці, голова Малиновського районного суду міста Одеси Леонід Лічман та голова Личаківського районного суду міста Львова Сергій Гирич.

Якщо ж не всі великі суди в умовах сьогодення погодяться на це, або вважатимуть це недоцільним, то можна для початку визначити декілька пілотних судів, які отримають функції з матеріально-технічного та фінансового забезпечення, згодом здійснити аналіз ефективності вказаної ініціативи та ухвалювати рішення про доцільність поширення цього досвіду на всі великі суди.

IMG 6281

 

Таким чином, ми пропонуємо визначити Київський районний міста Одеси пілотним і надати можливість самостійно розпоряджатися фінансовими ресурсами. Ми готові надати свої пропозиції та долучитися до роботи із втілення вищевказаної ініціативи» - підсумував Сергій Чванкін.