Головний зміст

IMG 6523На базі Київського районного суду міста Одеси кафедрою цивільного процесу разом із факультетом цивільної та господарської юстиції НУ «Одеська юридична академія» було змодельовано судове засідання для учнів 10 класу юридичного ліцею.

 

 

Судовий процес моделювали студенти факультету цивільної та господарської юстиції.

Привітала школярів і студентів суддя Марина Гниличенко, яка розповіли студентам і школярам про структуру суду, порядок роботи, категорії справ, які розглядає суд та особливості їх розгляду. Також суддя розповіла майбутнім правникам про останні проекти, які були реалізовані на базі суду.

IMG 6546

IMG 6525

Діти із задоволенням слухали про шлях Марини Гниличенко до посади судді, найцікавіші справи з практики та взаємодію з учасниками процесу. На відміну від реальних судових засідань, де діти лише спостерігають за перебігом подій, в модельному судовому засіданні студенти самостійно створюють спірну ситуацію та виступають у ролі суддів, секретарів судового засідання, сторін та їх представників.

IMG 6616

IMG 6544

Модельне засідання в рамках проекту стосувалося актуальної на сьогодні категорії справ, а саме – встановлення факту проживання однією сім’єю, поділ майна та стягнення аліментів. Школярі із задоволенням спостерігали, як майбутні правники – студенти, перевтілювалися в учасників судового процесу.

IMG 6591

 

Голова Київського районного суду Сергій Чванкін зазначив, що безперечно, і для студентів і для школярів, такі зустрічі є дуже корисними та проводяться з метою ознайомлення з роботою судів, судовою системою в цілому, вдосконалюють та поглиблюють знання.

IMG 6560

 

В кінці свого виступу голова суду побажав школярам зробити правильний і виважений вибір майбутньої професії та запросив на практику до Київського районного суду м. Одеси.

IMG 6582