Головний зміст

rsuРада суддів України визначилася з проведенням Першого конкурсу на посаду члена Конкурсної комісії для проведення конкурсу на зайняття посади члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України за квотою Ради суддів України.

 

 

 

Відповідно до рішення Ради, конкурс відбудеться 13 вересня 2021 року о 10 годині у приміщенні Державної судової адміністрації України за адресою: вул. Липська 18/5, м. Київ.

Разом з тим, члени Ради суддів України продовжили строки приймання документів від кандидатів на посаду члена Конкурсної комісії для проведення конкурсу на зайняття посади члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України за квотою Ради суддів України до 17 години 09 вересня 2021 року.

Коментуючи необхідність продовження строків приймання документів, Голова Ради суддів України Богдан Моніч зазначив, що станом на 02 вересня 2021 року (кінцевий термін подачі документів відповідно до рішення РСУ від 11 серпня 2021 року №30) документи подали тільки два кандидати.

Також Богдан Моніч інформував членів Ради, що 13 вересня 2021 року, під час засідання РСУ, планується розглянути питання про делегування представників від Ради суддів України до Етичної ради, яка має визначати, чи відповідає кандидат на посаду члена Вищої ради правосуддя критеріям професійної етики та доброчесності, й надавати список кандидатів, котрі рекомендуються для призначення на посади членів Вищої ради правосуддя.

До складу Етичної ради Рада суддів України має делегувати три особи з числа суддів або суддів у відставці.