Головний зміст

IMG 7802566756757578В Київському районному суді міста Одеси відбулась презентація результатів діяльності та перспектив розвитку Громадському центру правосуддя Одеської області, який діє при суді з 2018 року. Гостями заходу стали представники з Молдови: судді, прокурори, науковці, адвокати та громадські діячі.

З вітальним словом виступив голова суду, ініціатор створення Громадського центру - Сергій Чванкін, який зазначив, що за два з половиною роки роботи Центр прийняв понад 5,5 тисяч відвідувачів. Більше 500 відгуків залишили одесити в знак подяки за надану допомогу. Важливо відзначити, що одеський Центр - перший і єдиний в Україні, який працює при суді, а це значить, що критерії доступності правосуддя в регіоні неминуче свідчить про ту користь, що приносить Центр.

IMG 7556

IMG 7529

IMG 7523

IMG 7574

До діяльності Громадського центру правосуддя залучені волонтери - професіонали своєї справи, для яких допомога одеситам є свого роду громадським обов'язком.

IMG 7873

IMG 7688

Далі презентував роботу Центру в сфері протидії домашньому насильству адвокат Ілля Бут, який зазначив планомірні кроки Центру по впровадженню єдиного стандарту допомоги постраждалим. Іноземним колегам презентували брошуру з протидії домашньому насильству, а також ті заходи, які сприяють виробленню нульової толерантності до такого явища.

IMG 7678

Волонтер Центру доктор юридичних наук Неллі Голубєва відзначила, що в таких громадських організаціях важливим фактором взаємодії з суспільством є залучення студентів: саме на реальних кейсах під керівництвом досвідчених адвокатів молоде покоління може виробити якісні практичні навички, сформувати правосвідомість і світоглядні ідеали в світлі принципів верховенства права і законності.

IMG 7708

IMG 7856

Директор регіонального центру безоплатної правової допомоги Світлана Клішина і директор Одеського місцевого центру безоплатної допомоги Алла Перитятко відзначили, що у взаємодії з Громадською центром правосуддя вдається надавати громадянам професійну правову допомогу.

IMG 7749

IMG 7765

Начальниця служби у справах дітей Одеської міської ради Юлія Никандрова акцентувала увагу присутніх на тих проблемних моментах, з якими стикається її служба в разі виявлення фактів домашнього насильства: це і небажання потерпілої сторони змінити ситуацію, і необхідність комплексного підходу, коли до вирішення проблеми потрібно залучати не тільки правоохоронців, але і психологів, лікарів і благодійні фонди.

IMG 7791

IMG 7585

IMG 7604

Президент Всеукраїнської академії медіації Луїза Романадзе висловилася про цілі медіації в сімейних конфліктах, про ті можливості, які надасть залучення посередника. А також анонсувала, що Українська академія медіації готує рекомендаційний проєкт угоди про проведення медіації, в якому, зокрема, буде пункт про те, що в разі виявлення фактів домашнього насильства, на такі відомості конфіденційність не поширюється, що ще раз свідчить про те, що толерантності до такого явища бути не може.

 IMG 7793

IMG 7645

IMG 7654

IMG 7815