Головний зміст

vrp logo wightНаціональна академія правових наук України, на базі якої відбудеться з’їзд представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ, оголошений Рішенням ВРП, повідомила про склад Організаційного комітету з підготовки та проведення з’їзду.

 

 

 

Формування Організаційного комітету передбачено статтею 13 Закону України «Про Вищу раду правосуддя»

Відповідно до п. 5 Статуту Національної академії правових наук України одним з повноважень Академії є організація та проведення з’їздів представників закладів вищої освіти і наукових установ юридичного профілю.

До складу Організаційного комітету з підготовки та проведення з’їзду представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ увійшли:

Петришин О.В. – Президент Національної академії правових наук України (голова Оргкомітету);

Лученко Д.В. – проректор з наукової роботи Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого (секретар Оргкомітету);

Головко О.М. – проректор з науково-педагогічної роботи Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна;

Коломоєць Т.О. – декан юридичного факультету Запорізького національного університету;

Лазур Я.В. – декан юридичного факультету Ужгородського національного університету;

Проневич О.С. – професор кафедри службового та медичного права Інституту права Київського національного університету імені Тараса Шевченка;

Федоров В.А. – голова Профспілкового комітету Національного університету «Одеська юридична академія»;

Щербанюк О.В. – завідувачка кафедри процесуального права юридичного факультету Чернівецького національного університету іменні Юрія Федьковича.

З усіх поточних питань щодо проведення з’їзду Національна академія правових наук України рекомендує звертатися до Організаційного комітету.

 Вища рада правосуддя складається з двадцяти одного члена, з яких десятьох – обирає з’їзд суддів України з числа суддів чи суддів у відставці, двох – призначає Президент України, двох – обирає Верховна Рада України, двох – обирає з’їзд адвокатів України, двох – обирає всеукраїнська конференція прокурорів, двох – обирає з’їзд представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ.