Головний зміст

Finance GaluziЗ метою забезпечення виплати заробітної плати працівникам апаратів місцевих та апеляційних судів до кінця 2021 року з урахуванням стимулюючих виплат не менше 20 % від посадового окладу, 9 вересня 2021 року Вища рада правосуддя вирішила погодити відповідний перерозподіл видатків державного бюджету в розрізі судів і територіальних управлінь Державної судової адміністрації України у сумі 229 504,8 тис. грн за рахунок зменшення бюджетних асигнувань за напрямком видатків «Фонд суддівських винагород для новопризначених суддів та суддів, що звільняються». 

Вказаний захід вживається з метою подальшого звернення до Міністерства фінансів України із пропозицією щодо перерозподілу зазначеного обсягу бюджетних асигнувань з коду економічної класифікації видатків 2113 «Суддівська винагорода» на код економічної класифікації видатків 2111 «Заробітна плата».

Перерозподіл видатків у межах загального обсягу бюджетних призначень головного розпорядника бюджетних коштів та в межах певного напрямку видатків, визначеного законом України про Державний бюджет України на відповідний рік, здійснюється Міністерством фінансів України.

У разі здійснення вказаного перерозподілу Міністерством фінансів України, працівники апаратів судів зможуть отримувати заробітну плату до кінця поточного року з урахуванням стимулюючих виплат не менше 20 % від посадового окладу.

Як зазначив доповідач з вказаного питання – член ВРП Олег Прудивус, запропонований розподіл є одним із  етапів врегулювання питання оплати праці працівників апаратів судів в умовах критичного недофінансування.

Крім того Рада погодила пропозиції ДСА України щодо перерозподілу видатків державного бюджету окремих розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня на оплату комунальних послуг у зв’язку з набранням законної сили судових рішень про стягнення заборгованостей за поставлений природний газ та спожиту електричну енергію та на оплату інших видатків.