Головний зміст

sudПід час засідання Координаційного комітету з питань реалізації та впровадження цифрового проєкту у сфері судочинства, що відбулося 8 вересня 2021 року у Вищій раді правосуддя, заступник Голови Державної судової адміністрації України Сергій Чорнуцький інформував присутніх про роботу застосунку «єСуд».

 

Зокрема, він зазначив, що застосунок було створено у період з лютого по липень 2021 року структурним підприємством ДСА України ДП "Центр судових сервісів" за підтримки ПРООН в Україні.

За словами Сергія Чорнуцького, мобільний застосунок «єСуд» є версією підсистеми «Електронний суд», адаптованої для використання за допомогою мобільних пристроїв (смартфонів, планшетів та інших мобільних девайсів). Зокрема, «єСуд» дозволяє:

- отримувати повістки та повідомлення про судові засідання;

- переглядати судові рішення та інші процесуальні документи по справі;

- переглядати заяви, клопотання та інші документи, які користувач створив в своєму кабінеті;

- переглядати з можливістю анулювання довіреностей та ордерів, які видав користувач.

«Ми дякуємо усім небайдужим користувачам мобільного застосунку, які активно беруть участь у його тестуванні.  ДП «Центр судових сервісів» оперативно аналізує зауваження, які надходять, та оновлює роботу мобільного застосунку», - зазначив заступник ДСА України.

За його словами, вже відбулося оновлення мобільного застосунку для мобільних пристроїв до версії 1.2 (iOS) та 1.0.002 (Android).

«6 вересня 2021 року ми провели планові технічні роботи із вдосконалення API, що дозволило користувачам мобільного застосунку здійснювати вхід за номером паспорта, використовуючи кириличні символи, та виправлено поодинокі випадки повторних запитів на вхід до застосунку. Його переваги вже оцінили 6046 користувачів», - розповів Сергій Чорнуцький.

Офіційно про початок тестування мобільного застосунку ДСА України оголосила 27 серпня 2021 року. Наразі цим додатком в тестовому режимі вже скористалося понад 6000 людей. Нові версії мобільного застосунку "єСуд", в яких враховано зауваження та виправлено виявлені помилки, вийшли 03 вересня 2021 року.