Головний зміст

vkksВища рада правосуддя вживає всіх заходів для початку роботи Конкурсної комісії з обрання членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та пропонує спільно обговорити аспекти роботи комісії.

 

 

 

 

Сьогодні ВРП запросила усіх суб’єктів формування першого складу Конкурсної комісії, яка утворюється для проведення конкурсу на зайняття посади члена ВККС України та формування переліку кандидатів, які відповідають критеріям доброчесності та професійної компетентності зібратися на робочу зустріч 11 жовтня 2021 року.

Зокрема ВРП звернулася до Ради суддів України, посольств Сполучених Штатів Америки, Канади, Нідерландів, Федеративної Республіки Німеччина, Великобританії, Програми розвитку ООН, Європейського банку реконструкції та розвитку, Фонду попередження конфліктів, стабільності та безпеки, Ради Європи, Представництва Європейського Союзу в Україні з пропозицією провести робочу зустріч з метою обговорення практичних питань, пов’язаних з початком роботи першого складу Конкурсної комісії.

Конкурсна комісія має розробити та затвердити свій Регламент, Положення про проведення конкурсу на зайняття посади члена ВККС України, методологію оцінювання відповідності кандидата критеріям доброчесності та професійної компетентності кандидатів на зайняття посади члена ВККС України, показники відповідності критеріям такого оцінювання та засоби їх встановлення.

Відповідно до частини дев’ятнадцятої статті статті 95-1 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» (в редакції Закону України N1629-ІХ) організаційне та матеріально-технічне забезпечення діяльності Конкурсної комісії здійснює секретаріат Вищої ради правосуддя. У ВРП підготовлено розпорядження "Про забезпечення діяльності першого складу Конкурсної комісії".

Нагадаємо, виконувач обов’язків Голови Вищої ради правосуддя Віктор Грищук підписав наказ від 17 вересня 2021 року, яким на виконання Закону призначив перший склад Конкурсної комісії.

До складу Конкурсної комісії увійшли:

Роберт Брукхейсен – колишній спеціальний прокурор у Прокуратурі Нідерландів Відділу боротьби з шахрайством в особливо великих розмірах;

Тед Зажечни – суддя федерального суду Королівської лави провінції Саскачеван (Канада) у відставці;

Стівен Маркмен – Голова Верховного суду штату Мічиган у відставці;

Верланов Сергій Миколайович – суддя Київського апеляційного суду;

Мєзєнцев Євген Ігорович – заступник голови Шостого апеляційного адміністративного суду;

Міщенко Іван Сергійович – суддя Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду.