Головний зміст

27160 1uДо Київського районного суду м. Одеси надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу підозрюваному в одержанні неправомірної вигоди (частина 3 статті 368 Кримінального кодексу України).

 

 

 

 

За версією слідства, начальник відділу державної охорони природно-заповідного фонду Нижньодністровського національного природного парку систематично отримував неправомірну вигоду за можливість незаконно займатись виловом риби.

Так, рибалки платили посадовцю щотижня від 7 до 10 тис. гривень за безперешкодний вилов риби на території заповідника. Гроші чиновник отримував через своїх підлеглих.

4 жовтня 2021 року співробітники ДБР затримали підозрюваного під час отримання неправомірної вигоди.

Таким чином, розглянувши клопотання правоохоронців, слідчий суддя задовольнив його. Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Також йому визначено максимальний розмір застави в межах даної статті – понад 180 тисяч гривень.

Окрім цього підозрюваного відсторонили від займаної посади.

Примітка. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.