Головний зміст

shevron ZSUДо Київського районного суду м. Одеси надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу підозрюваному в одержанні неправомірної вигоди (частина 3 статті 368, частина 3 статті 410 Кримінального кодексу України).

 

 

 

За версією слідства, командир однієї із військових частин Одещини у 2020-2021 табелював свого підлеглого як такого, який виконує завдання та бере безпосередню участь в ООС.

Однак, за версією слідства, військовослужбовець фактично не перебував на лінії бойового зіткнення в зоні проведення ООС.

За це, відповідно до діючого законодавства, військовослужбовець отримував щомісячно грошову доплату від держави, частину з яких був зобов’язаний віддавати командиру.

Таким чином, розглянувши клопотання правоохоронців, слідчий суддя частково його задовольнив. Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Також йому визначено розмір застави – понад 180 тисяч гривень.

Примітка. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.