Головний зміст

e8504e50До Київського районного суду м. Одеси надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу підозрюваному у скоєнні смертельної ДТП (частина 3 статті 286 Кримінального кодексу України).

 

 

 

За версією слідства, 20 жовтня 2021 року водій вантажного автомобіля «DAF» рухався в темну пору доби по автодорозі М-05 «Київ-Одеса».

В цей час на 312 км вищевказаної автодороги сталася дорожньо-транспортна пригода за участю двох автомобілів. Поруч з ними зупинилося ще декілька транспортних засобів.

В свою чергу, підозрюваний не обрав безпечної швидкості руху в умовах обмеженої видимості, відволікся від керування та не помітив транспортні засоби, які знаходилися на проїзній частині попереду.

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди сталося загоряння всіх транспортних засобів-учасників ДТП.

Від отриманих тілесних ушкоджень двоє людей загинули на місці пригоди.

Таким чином, розглянувши клопотання, слідчий суддя задовольнив його. Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Звернемо увагу, що ухвала слідчого судді не набрала законної сили.

Примітка. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Зображення: ГУ НП в Одеській області