Головний зміст

VRP128 жовтня 2021 року Вища рада правосуддя ухвалила внести Президентові України подання про призначення Глущенко Наталії Миколаївни – на посаду судді Чорнухинського районного суду Полтавської області.

 

 

 

 

Оскільки на сьогодні Вища кваліфікаційна комісія суддів України не відновила роботу, забезпечення функціонування системи правосуддя в період відсутності повноважного складу ВККСУ регулюється відповідно до Закону України від 4 червня 2020 року № 679-IX, яким визначено, що ВРП у період відсутності повноважного складу ВККСУ ухвалює без рекомендації чи подання ВККСУ рішення про внесення Президенту України подання про призначення на посаду судді, повноваження якого припинилися у зв’язку із закінченням строку, на який його було призначено, якщо колегією ВККСУ було визнано суддю таким, що відповідає займаній посаді.

Повноваження судді припинилися у зв’язку із закінченням строку, на який її було призначено. Суддя пройшла кваліфікаційне оцінювання на відповідність займаній посаді. Рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України її визнано такою, що відповідає займаній посаді.

За результатами розгляду матеріалів щодо кандидатури Глущенко Н.М. не встановлено обставин, які відповідно до закону могли б бути підставою для відмови у внесенні Президентові України подання про призначення судді на посаду.

Вища рада правосуддя вирішила внести Президентові України подання про призначення Глущенко Наталії Миколаївни на посаду судді Чорнухинського районного суду Полтавської області.

Відеозапис трансляції засідання за посиланням: https://bit.ly/3GFCcez